LEA-palapeli nettiversionaLEA-palapelin värikkäällä puolella oikeat valinnat ovat mahdollisia pelkän värien erottamisen perusteella. Tämän pelin avulla selviää, onko muotojen näkeminen mahdollista värien avulla, kun kuvioiden värit poikkeavat, mutta muoto on sama ja toimiiko myös mustavalkoisten kuvioiden erottaminen.Peliohje: Kaikissa peleissä saadaan vertailtava kuvio pelikentän vasempaan laitaan klikkaamalla vastaavaa pientä kuviota kentän alalaidassa. Tehtävän laatu vaikeutuu pelin kuluessa.


Peli 1. Tehtävänä on verrata vasemmalle laidalle ilmaantunutta kuviota neljään LEA-palapelin kuvioon ja klikata sitä kuviota, joka on samanlainen. Tässä tehtävässä sekä väri että kuvio ovat samat kuin vertailtavassa kuviossa eli samanlaisuuden havaitsemiseen riittää pelkkä värien vertaaminen. Jos valinta on väärä, kuvio muuttuu tummaksi. Kun valinta on oikea, palikka hypähtää oikealle paikalleen.


Peli 2. Kaikkien laudan kuvioiden väri on nyt sama, joten ratkaisu ei voi perustua värien vertaamiseen vaan muoto täytyy nähdä ja tunnistaa väri-informaatioon perustuen.


Peli 3. Nyt muotolaudan kuvioiden värit on vaihdettu. Tässä tehtävässä on neljästä kuviosta valittava se, jonka muoto on sama, mutta väri eri kuin vasemmalla olevan mallikuvion. Jälleen, jos valinta neljästä kuviosta on väärä, valittu kuvio muuttuu tummaksi, oikea valinta saa mallikuvion hypähtämään valitun kuvion kohdalle.


Peli 4. on samanlainen kuin peli 3, mutta kuvioiden värit ja paikat ovat vaihtuneet.


Peli 5. Kuviot ovat nyt mustavalkoisia. Vertailtava kuvio saadaan vasempaan laitaan klikkaamalla yhtä kentän alalaidassa olevista kuvioista. Jos neljästä kuviosta valitaan väärä, kuvio muuttuu harmaaksi. Jos valinta on oikea, kuvioon ilmaantuu hymyilevä kasvokuva.


Lapselle saattaa olla helpompaa laittaa konkreettinen palikka kuvan päälle. Jos käytössäsi on väritulostin, voit tulostaa kaikki pelilaudat ja käyttää palapelin kuvioita vertailtavana kuviona.

Kuviot
Pelilauta 1
Pelilauta 2 [ Keltainen | Sininen | Punainen | Oranssi ]
Pelilauta 3
Pelilauta 4
Pelilauta 5