VASTAUSKAAVAKKEEN KÄYTTÖ

Testitulos saadaan yksinkertaisesti siten, että piirretään viiva vastauskuvioon nappuloiden järjestyksessä. Esim kuvassa 9 on tutkittava asettanut nappulat pöydälle jäjestykseen P-1-2-3-14-13-4-5-12-6-11-10-9-8-7 ja nappula 15 on jäänyt yli. Sitä lapsi on tarjonnut pilottinappulan väärälle puolelle. Tällaisessa tilanteessa on parasta hyväksyä tulos tällaisena, sekoittaa nappulat ja testata uudelleen.

Vastauskaavakkeessa olevat neljä eri kuviota on tarkoitettu käytettäväksi siten, että ensimmäinen on harjoitustehtävän vastaus, seuraava binokulaarisen testauksen vastaus ja sitten seuraavat oikean ja vasemman silmän vastaukset. Mikäli ainoastaan binokulaarinen testaus on tehty tai tutkittavalla on vain yksi silmä, tulos voidaan myöskin kirjoittaa yksinkertaisesti papereihin siten, että nappuloiden numerot kirjoitetaan peräkkäin ja virheiden kohdalla väliviiva ympyröidään renkaalla, esim:

Jos testi toistetaan, kuten useinmiten tehdään, kirjoitetaan tulokset allekkain:

, jolloin vaihtelu näkyy hyvin.

Tässä tapauksessa kyseessä on vain vähäinen epävarmuus värien järjestämisessä, "akseli" vaihtuu ja ylityksiä on vähemmän kuin neljä.

Kun testataan lasta siten, että lapsi etsii pareja, tulos kirjoitetaan kuten kuvassa 6C. Vastaava tulos voidaan piirtää myöskin vastauskaavakkeeseen, kuten kuvassa 6D.


EdellinenIndexSeuraava

[ Ohjesivu I Lasten näkötestit I LEA-näkötestistö ]

Viimeksi päivitetty